ژن شیاتسو

زِن شیاتسو (نوعی درمان چینی به حالت نشسته با اصولی شبیه به اصول طب سوزنی که در آن روی نقاطی از بدن با دستها فشار وارد می شود ): یک مورد پژوهی طولی که کاهش استرس را در کورکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم اندازه گیری می کند.

آنجلا بیورک , فارغ التحصیل مقطع ارشد , T M L

هنر شفا یافتن با حمام آفتاب , بولدر , O C , ایالات متحده

مقدمه : اختلال طیف اوتیسم ( D S A ) , نوعی ناتوانی رشدی است که به صورت نقیصه هایی در تبادلات اجتماعی , برقراری ارتباط و رفتار ظاهر می شود.

اهداف : هدف ازانجام  این مطالعه , تعیین این مسئله است که آیا درمان چینی به حالت نشسته می تواند سطوح کوتاه مدت و درازمدت استرس را در کودکان مبتلا به D S A , کاهش دهد.

روش های تحقیقاتی : این مطالعه , نوعی مورد پژوهی طولی از کودکان مذکر 7 ساله ی مبتلا به اوتیسم می باشد که به مدت 6 هفته ی متوالی هر هفته 20 دقیقه , تحت جلسات درمانی با ماساژ چینی به حالت نشسته قرار می گرفتند. با استفاده از مقیاس 5 امتیازی استرس که توسط کودکان اوتیسمی طراحی می شد , فرد متقاضی , قبل و بعد از هر جلسه , سطح استرس خود را نشان می داد. بعلاوه , پرسشنامه ی مخصوص کودکان با  4.0  : L Q در اختیار والدین قرار داده می شد تا قبل از آغاز درمان چینی , تعیین کنند کیفیت زندگی کودک در رابطه با سلامتی در چه سطحی است تا نقطه ی شروع ( پایه ی) درمان را تثبیت کنند. والدین پس از گذشت 6 هفته از شروع جلسات , همان پرسشنامه را تکمیل می کردند تا نتایج را با هم مقایسه نمایند.

نتایج : مبتنی بر مقیاس تصویری 5 امتیازی استرس , داده هایی که قبل و بعد از درمان چینی جمع آوری شدند , کاهشی را در سطوح استرس بعد از درمان نشان دادند. پرسشنامه , در همه ی  دامنه ها , امتیازات بالاتری از کیفیت زندگی کودک در رابطه با سلامتی  را مشخص نمود که نشان می دهد کیفیت کلی زندگی در طی 6 هفته دریافت درمان چینی , بهبود یافته است.

نتیجه گیری نهایی : درمان چینی به حالت نشسته , نوعی درمان چینی مبتنی بر طب سنتی چینی است که برای کودکان اوتیسمی , نتایج معنادار و مثبتی را در پی داشته است. این مورد پژوهی , مدرکی به ما عرضه می کند که نشان می دهد , درمان چینی به حالت نشسته, درمانی مکمل برای تسکین و کم کردن استرس در کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است , که بدین وسیله , به صورت بالقوه , کیفیت زندگی کودک را در رابطه با سلامتی , بهبود می بخشد.

واژگان کلیدی : طب سنتی چینی ؛ اوتیسم ؛ کیفیت زندگی در رابطه با سلامتی ؛ ماساژ ؛ درمانهای مکمل ؛ پرسشنامه ی مخصوص کودکان در سطح 4 ؛ مقیاس جالب و حیرت انگیز 5 امتیازی.

اختلال حسی

اختلال طیف اوتیسم معمولاً در دوره های پزشکی غربی و با مشاهده ی رفتار اوتیستیک و تاخیر در مهارتهای اجتماعی و زبانی تشخیص داده می شود.

به تازگی , نسخه ی جدید 5 – M S D (M S D : راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی) , پاسخ های حسی نابهنجار به نمودار تشخیص D S A ( اختلال طیف اوتیسم ) را در فهرست خود به عنوان اختلال رفتاری  لحاظ کرده است . اضافه کردن این نمودار , به نیاز برای درمان لامسه ای اعتبار می دهد. افراد مبتلا به D S A از لمس کردن/ شدن خودداری می کنند و علت آن , احساسات فیزیولوژیکی معکوسی است که در بدنشان به وجود می آید.ممکن است از نزدیک شدن به دیگران به صورت , در آغوش گرفتن یا احوالپرسی های اجتماعی معمولی و ژستهای اجتماعی هم اجتناب می کنند , چراکه ممکن است به مشکلات شان در رابطه با روابط بین فردی بیفزاید. این بیزاری ممکن است موجب شود آنها خودشان را از لمس کردن/شدن محروم کنند.به خاطر این مقاومت , بیشتر افرادی که در زندگی یک کودک مبتلا به D S A , حضور دارند , ممکن است از ندانند چگونه تاثیر این شرایط را با اطمینان نشان دهند. واکنش نابهنجار نسبت به لمس کردن/شدن نشان دهنده ی وجود مانعی  مابین والدین و کودک است. نابهنجاری در لمس کردن/شدن  , ارتباط مستقیمی با رشد اجتماعی دارد ؛ از اینرو , فقدان لمس کردن / شدن در میزان استرسی که کودک تجربه می کند و رفتاری که منطبق با آن از خود نشان می دهد , سهیم می باشد. لازم به ذکر است که , اگرچه کودکان مبتلا به D S A , عموما نشان می دهند که از لمس کردن / شدن انزجار دارند , به خوبی می توانند به حرکات بدنی (درمانها و تکنیکهایی در پزشکی مکمل که شامل لمس کردن یا دستکاری بدن می شوند) قابل پیش بینی , پاسخ دهند.

لمس

لمس , اولین حسی است که در کودک رشد می کند و به کودک , احساس راحتی و اطمینان می دهد , این حالت , زیربنای رشد احساسی و عقلانی در کودک است. لمس کردن , تقسیم سیستم عصبی سمپاتیک را آرام می کند , این عصب , به دعوا یا پرواز واکنش نشان می دهد. این مقوله بسیار حائز اهمیت است چراکه  کودکانی که مانند موارد ذکر شده درطیف , نسبت به برانگیختگی صبر و تحمل کمی دارند , اغلب به خاطر داشتن محرکهای  تنش زای ذهنی ,واکنش های سمپاتیکی شدیدتری از خود بروز می دهند. این کودکان اغلب در یک حالت اضطرابی زندگی می کنند , به خاطر اینکه سیستم های عصبی آنها همواره در حالت هشداردهنده ( آماده باش) قرار دارند. خوشبختانه , با تحریک سیستم عصبی پاراسمپاتیک , هورمون های تنش زا کاهش می یابند و سیستم ایمنی بدن تقویت می شود. یک روش برای بالابردن احتمالی این حالت مزمن از برانگیختگی , لمس کردن/شدن است. لمس , برای رشد خودتنظیمی حائز اهمیت است. علاوه براین , با دخیل کردن والدین , رابطه ی والدین – کودک می تواند تقویت شود و موانع درونی بوجود آمده توسط بیزاری حسی از بین می روند.

تنش ( استرس)

کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم واکنش تنشی شدیدی از خود نشان می دهند که ممکن است به خاطر عوامل عصبی-شیمیایی باشد , از جمله : دفع نابهنجار کورتیزول بعلاوه ی مشکل مهار تنش و استرس و تحریک بیش از حد واکنش فیزیولوژیکی. اختلالات اضطرابی , در کودکان مبتلا به D S A , شدیدتر هستند و ممکن است مستقیما با واکنش حسی شدیدترمانند لمس کردن/شدن ارتباط داشته باشند. استرس در کودکان مبتلا به D S A می تواند با روش های مختلفی آشکار شود , ازجمله: کناره گیری , وسواس ,  نشخوار , عدم تمرکز ,بیش فعالی , گر گرفتن. چرخه  ی گر گرفتن عموما یک شامل یک محرک می شود که ممکن است قابل رویت باشد یا نباشد و به دنبال آن فرد سرو صدا می کند ( غرو اند) , در این حالت , کودک اولین نشانه ی نیاز به فرار کردن از محرک تنش زا را از خود نشان می دهد. اگر , چرخه در این مرحله متوقف نشود , به دنبال آن خشم با انفجار یا کناره گیری شدید , ظاهر می شود.زمانی که حالت خشم و عصبانیت آغاز می شود , تا آخرین مرحلهی  تثبیت بهبود فرد , ادامه می یابد. از آنجایی که , استرس , ویژگی اصلی D S A است , استفاده از مقیاس های پیش گستر بریا تضمین توقف چرخه ی گر گرفتن , بسیار اهمیت دارد.

زن شیاتسو (نوعی درمان چینی به حالت نشسته با اصولی شبیه به اصول طب سوزنی که در آن روی نقاطی از بدن با دستها فشار وارد می شود)

زن شیاتسو , نوعی درمان ژاپنی برگرفته از طب سنتی چینی می باشد.این نوع از درمان شامل استفاده از ترکیبی از فشار با انگشت شست و انگشتان دیگر , کشیدن وکار با انرژی تحت تاثیر نظری میدان مغناطیسی زمین , می باشد.زن شیاتسو , جریان خون , لنفاوی و نیروی چرخشی درون بدن را بهبود می بخشد. هدف آن , درمان افراد از طریق پیوند دادن قلمروفیزیکی , احساسی و روحانی ( معنوی) با لمس کردن/ شدن برای رسیدن به حالت تعادل می باشد. مبتنی بر مفاهیم طب سنتی چینی , اوتیسم , نتیجه ی مسدود شدن نسبی دهانه ی سیستم به خاطر سمیت ( وجود سم) یا نقص در آن می باشد. حواس به خاطر اینکه بازیابی حسی مغز از دنیای بیرون صورت نمی گیرد , با هم همکاری نمی کنند.طبق نظریه , از طریق درمان نقص حسی , شدت اوتیسم ممکن است افزایش یابد.

اهداف مورد پژوهی

تحقیقات چندانی در رابطه با زن شیاتسو به عنوان یک درمان مکمل برای افراد مبتلا به D S A صورت نگرفته است. شکلهای دیگر  درمان مکمل , از جمله: آموزش حسی کیگانگ (T S Q ) , بهبود چشمگیری را در خود تنظیمی رفتار و زبان/ اجتماعی در کودکان مبتلا به D S A نشان داده اند. در مطالعه ای که به تازگی انجام شد, نشان داد که ماساژ کیگانگ می تواند نابهنجاری های لامسه ای را در کودکانتان از بین ببرد. طب سوزنی , مقیاس های مختلف و موفقی را نشان داده اند. بر اساس این نتایج , طبیعی است که بپرسیم , آیا زن شیاتسو یک راه حل عملی برای کاهش استرس در کودکان مبتلا به     D S A می باشد.هدف این مورد پژوهی , اندازه گیری سطوح استرس در کودک , قبل و بعد از جلسه ی شیاتسوی 20 دقیقه ای و همچنین , مقایسه ی نتایج فهرست تهیه شده توسط والدین قبل از درمان 6 هفته ای و بعد از آن , برای اندازه گیری تغییرات کلی در رفتار کودک است.

روش ها

پروفایل متقاضی

متقاضی , یک پسر 7 ساله است که مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تشخیص داده شده است. یک هفته پس از اینکه کودک 3 ساله شد , متخصص اوتیسم تشخیص داد که وی مبتلا به اوتیسم است. مهارتهای ارتباطی متقاضی , علائم اصلی بیماری هستند. اگرچه , کودک می تواند حرف بزند , اما , اساسا دچار پژواک گویی است , یعنی دیالوگ گویی تکراری از نمایشات تلویزیونی مورد علاقه ی کودک. همچنین , می تواند تقاضاهای کوچکی داشته باشد و چیزهایی که به او گفته می شود , تکرار کند. متقاضی در یک مرکز یادگیری فشرده در مدرسه ی ابتدایی شرکت می کند , در این مرکز , از او حمایت خاصی می شود , از جمله : درمان از آسیب شناس گفتار / زبان , درمانگر شغلی و کارگر اجتماعی . همچنین , به متقاضی در مرکز اوتیسم , درمان A B A ( بررسی کاربردی رفتار) داده می شود.

متقاضی , وقتی ناامید می شود , مکررا گر می گیرد. مادرش گزارش گر گیری می دهد که روزی 5 تا 20 مرتبه رخ می دهد و هر بار 30 ثانیه تا 1 ساعت طول می کشد. متقاضی , استرس خود را از طریق آواگری (  تلفظ صوتی) بروز می دهد, خیلی واضح ” نه ” می گوید یا گریه می کند یا جیغ می زند.صداهای بلند , استرس بیشتری ایجاد می کنند. والدین متقاضی , فعالانه, از محیط های تنش زا اجتناب می کنند و خود را با نیازهای اساسی وی هماهنگ می کنند ؛ نیازهایی چون : گرسنگی , توالت رفتن که می توانند موجب ناراحتی بیشتر کودک شوند.

درمان برگزیده

درمان زن شیاتسو , بعد درمانی برگزیده برای این مطالعه می باشد , علت آن هم ماهیت غیرتهاجمی و جامع این نوع از درمان بوده است. زن شیاتسو را می توان در صورتی انجام داد که فرد کاملا لباس پوشیده است و برخلاف طب سوزنی , هیچ سوزنی در کار نیست , چراکه ممکن است اثرات معکوسی داشته باشد , مانند : خونریزی , گریه کردن , ترس و درد. بعلاوه , شیاتسو , این قابلیت را دارد تا نه تنها به بخش فیزیکی سلامتی فرد , بلکه به بهداشت احساسی و روحانی وی نیز بپردازد.زن شیاتسو توانایی بازگرداندن حالت تعادل به بدن را دارد و به همراه آن , مانع از بوجود آمدن استرس به شمپکل اضطراب و افسردگی می شود. اختلال طیف اوتیسم , یک اختلال چند بعدی و پیچیده است که علل متعددی دارد و به روش ترکیبی برای درمان نیاز دارد. این درمان , وضعیت کلی فرد را در نظر می گیرد و از لمس برای ادغام سیستم های بدن کودک استفاده می کند و اجازه می دهد کودک کارهای گروهی را تجربه کند , این کار موجب می شود بدن , مغز و ذهن به صورت به هم پیوسته , اطلاعات را پردازش کنند.

درمان در دانشکده ی بولدر کلینیک درمان با مساژ در بولدر , کلورادو ارائه شد. درمانگر ماساژ دارای گواهی ( مجوز) , که درمانهایی ( مولف) را در این موردپژوهی ارائه داده است , دارای بیش از 100 ساعت درمان در زمینه ی زن شیاتسو است , متخصص ماساژ کودکان می باشد , دارای مدرک کارشناسی ارشد در تحصیلات خاص ( آموزش خاص) است و در هنگام انجام این مطالعه , 12 سال تجربه ی کار با کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم را داشته است.

جذب داخلی

وقتی متقاضی به همراه مادرش وارد اولین جلسه ی زن شیاتسو می شود ع به خاطر محیط بالینی که در ذهن او به صورت مطب دکتر شکل می گیرد , بلافاصله گوش به زنگ ( هوشیار) می شود. مدام به سمت در اتاق می رود و می خواهد اتاق را ترک کند. به خاطر اضطرابش که ناشی از محیط بیمارستانی و کلینیکی می باشد , 10 دقیقه بیشتر طول می کشد تا موافقت کند روی میز ماساژ دراز بکشد. اولین جلسه با حضور کامل مادرش روی میز پشت سرش سپری می شود. در این نقطه , هدف درمان , تثبیت آشناییت و راحتی در محیط ماساژ و کار با متقاضی به صورت مستقل و جدای از مادرش بوده است. برنامه ی درمان , کاهش داده کل استرس از جمله : اضطراب بود.

بازنگری درمان

متقاضی به مدت 6 هفته ی پیاپی , هفته ای 20 دقیقه جلسات درمان با زن شیاتسو دریافت کرده است. جلسات بیشتر شامل حرکات دایره ای با کف دست واعمال فشار روی قسمتی از بدن یا صورت بوده است.متقاضی به تکنیک هایی که با کف دست انجام شدند , به خوبی پاسخ داد و ترجیح می داد در حالت درازکش باشد. درمان در حالت بر پشت خوابیده هم انجام شد.ابتدا , متقاضی دوست نداشت بازوهایش یکدیگر را لمس کنند( به هم بخورند) ؛ با این وجود , از سومین جلسه , به متخصص اجازه داد تا بازوهایش را با کف دست لمس کرده و حرکات دایره ای روی آنها ایجاد کند. تحمل کرد تا روی مثاله , کلیه , کیسه ی صفرا و شکمش فشار وارد شود , این قسمتها از بدن بیشتر از سایر قسمتها بررسی شده و نیاز به درمان دارند.در طی 2 درمان اول , فشار بسیار کمی اعمال شد. فشار با هر جلسه افزایش یافت و در جلسات پنجم و ششم , فشار وزن بدن توسط متخصص با موفقیت اعمال شد. لازم به ذکر است که , اگرچه , ساختار جلسه شکل گرفت , جایی هم برای اصلاحات در نظر گرفته شد تا به بهترین صورت با نیازهای متقاضی برخورد کرد. مادر متقاضی , منبعی از راحتی بود و در تمام مدت, در اتاق و در اغلب مواقع , در دسترس متقاضی بوده است .

مقیاس ها

قبل از جلسه , نموداری از ” مقیاس باورنکردنی 5 – امتیازی ” تهیه شده توسط کاری دان بیورون و میتسی کرتیس , در اختیار متقاضی قرار داده شد.مقیاس , یک ابزارطراحی شده  برای کودکان مبتلا به D S A است که مسیری سیستمیک را برای ابزار اطلاعات احساسی , فراهم می کند. مقیاس , یک نمودار تصویری است که 5 حالت احساسی را در چهره , نشان می دهد:  از 1 , نشاندهنده ی احساسات آرامش و سلامتی , تا 5 , نشاندهنده ی رفتار انفجاری , دعوا یا فرار و گر گرفتن .در مورد هریک از اعداد , به طور کامل بحث و گفتگو می شود تا اینکه معنای  تصاویر برای متقاضی مشخص شوند. تصاویر , سطوح مختصری از استرس را نشان می دهد , متقاضی می تواند آنها را به رفتار و احساسات خود به صورتی معنادار و با نمونه هایی از زندگی واقعی ارتباط دهد یا به کار ببرد. مادر متقاضی به این کار کمک می کند. متقاضی به تصویری اشاره می کند که با احساسش قبل از جلسه مطابقت دارد. بعد از زن شیاتسو , دوباره به تصویرو عددی  اشاره می کند که  سطح فعلی استرس وی را نشان می دهد. رده بندی ها با هم مقایسه شدند تا تغییر در سطوح استرس قبل و بعد از زن شیاتسو مشخص شود.

به خاطر میزان بالای استرس والدین و مراقبت انها از کودکان اوتیستیک , بازدهی مادر متقاضی برای این مورد پژوهی حائز اهمیت است. نسخه ی چهارم مقیاس ” کیفیت کودکانه ی نسخه ی  فهرست زندگی “( 4.0    L Q    S D E P ) برای اندازه گیری کیفیت زندگی متقاضی ( L o Q R H) از طریق نماینده ی والدین به کار رفته است. داده های جمع آوری شده از 021. 4   L Q    S D E P , خط پایه ای را تثبیت کرد که پیشرفت در طی مسیر درمان 6 هفته ای از روی آن سنجیده می شد . داده ها در دامنه های زیر جمع آوری و با امتیازاتی به صورت خلاصه محاسبه شدند: کارکرد فیزیکی ( 5 آیتم) , کارکرد احساسی ( 5 آیتم ) , کارکرد اجتماعی ( 5 آیتم ) و کارکرد تحصیلی یا مدرسه ای ( 5 آیتم) پرسشنامه شامل رده بندی زیر می باشد: 0 = بدون هیچ گونه مشکلی , 1= تقریبا بدون هیچ گونه مشکلی , 2= گاهی با مشکل , 3= اغلب اوقات با مشکل , 4 = تقریبا همیشه با مشکل. امتیازات به صورت مقیاس تغییرشکل دادند , دامنه ی آن از 0 تا 100 می باشد , با امتیازات بالاتر , نشاندهنده ی

LoQR H مثبت تر.

نتایج

سطح استرس متقاضی بعد از هر جلسه ی 20 دقیقه ای زن شیاتسو طبق اندازه گیری ” مقیاس باورنکردنی 5 امتیازی” طراحی شده برای کودکان مبتلا به اوتیسم کاهش یافت. شکل 1 , یک نمایش نموداری ( گرافیکی) از سطوح استرس می باشد که متقاضی آن را گزارش داده است و دامنه ی آن از 1 ( آرامش) تا 5( رفتار گر گرفتنی) می باشد , این موارد قبل و بعد از هر جلسه ی درمان جمع آوری شدند. قبل از شروع جلسه ی 1 , متقاضی , بیشترین مقدار استرس را تجربه کرده است که نزدیک به رفتار گر گرفتنی بوده است مانند : تمایل شدید به ترک کردن اتاق. با کمک مادرش , به آرامی لمس شد و سطح استرس بعد از درمان کاهش یافت. همچنان که جلسات هفتگی پیشرفت داده شدند , متقاضی با تکنیک آشنا شد و مقاومت نسبت به لمس شدن افزایش یافت. متقاضی نسبت به ردیابی دایره ای , واکنش مطلوبی از خود نشان داد و لحظاتی از آرامش کامل داشت.

آموزش ماساژ

اطلاعات جمع آوری شده از 0. 4   L Q    S D E P , افزایشی را در L o Q R H از خط پایه تا دوره ی پس از درمان نشان دادند ( جدول 1). امتیازات به صورت خطی از یک مقیاس لیکرت 5 – امتیازی تا مقیاس 0-100 با استفاده از راهنمای امتیازدهی تغییر شکل داده شدند. اعداد بالاتر , نشاندهنده ی L o Q R H بهتر بودند.

جدول 1 , افزایشی را در L o Q R H در هر 4 مقیاس چندبعدی از خط پایه تا مسیر پس از درمان نشان می دهد. نتایج خط پایه برای کارکرد فیزیکی , 63 بوده است , امتیاز پش از درمان تا 69 ارتقاء یافت. کارکرد احساسی از امتیاز 50 تا 55 تغییر یافت. اگرچه , دامنه ی کارکرد اجتماعی , پایین ترین امتیاز L o Q R H را داشت , بیشترین افزایش را هم داشت , با خط پایه ی 45 و امتیاز پس از درمان 54. کارکرد تحصیلی تا 5 امتیاز بهبود پیدا کرد , با خط پایه ی 70 و امتیاز پس از درمان 75. به تازگی , امتیاز کلی برای . 4   L Q    S D E P , 6.5 امتیاز از خط پایه تا مسیر پس از درمان ارتقاء یافت و مجموع امتیاز پس از درمان (64.1) در آن ,با استفاده ازنماینده ی والدین  تا نقطه ی برش برای موقعیت ریسکی می رسد , که در این وضعیت , 65.4 می باشد.

جذب بعدی و نهایی

متقاضی , بهبود قابل ملاحظه ای را در اراده و تصمیم خود برای حضور در جلسات زن شیاتسو از خود نشان داد . مادرش گزارش داد که ” به نظر می رسد برای رفتن به جلسات شیاتسو بسیار شاد است” و به طور پیوسته یادداشت می کرد که وی بعد از آن و در حوالی غروب , آرام بوده و روحیه ی خوبی داشته است. از دومین جلسه , متقاضی مستقلا روی میز ماساژ قرار گرفت در حالی که مادرش در کنارش بود. در طی سومین جلسه , متقاضی , تماس چشمی قابل توجهی با متخصص داشت و در پایان فاصله ی 6 هفته ای , مشتاقانه , متخصص را در آغوش گرفت.

بحث و گفتگو

هدف این مورد پژوهی , پی بردن به تاثیرات زن شیاتسو روی کودک مبتلا به اوتیسم بوده است تا تعیین کند که آیا سطح استرس در وی را می توان با بهبود کیفیت کلی زندگی اش , کاهش داد. برای این کودک , مسیر درمان با زن شیاتسو , به این اهداف دست یافت و شاهدی مقدماتی را ارائه داد مبنی بر اینکه احتمالا زن شیاتسو , درمان مکمل عملی برای کاهش دادن استرس در کودکان مبتلا به D S A می باشد.

دستاوردهای این مورد پژوهی  حائز اهمیت هستند , چراکه استرس در کودکان مبتلا به  D S A می تواند به یک چرخه ی بی پایان تبدیل شود  و کودک را به درون سطح بحرانی زندگی برای هفته ها در یک زمان خاص , پرتاب می کند. استرس منفی در کودکانی که صبر و تحمل کمتری نسبت به محرکهای بیرونی و درونی نشان می دهند , مشهودتر است , مانند : کودکان مبتلا به  D S A . زمانی که کودک , استرس را تجربه می کند , هورمونهایی چون آدرنالین و کورتیزول در بدن آزاد می شوند تا فرد آماده ی عمل ( واکنش) شود. عضلات منقبض می شوند , فشار خون بالا می رود,  تنفس تشدید می شود و قلب و ریه ها باید سخت تر کار کنند. مشکلات دیگری هم به وجود می آیند , مانند: یبوست , اختلال در خواب , سردرد , اگزما و عدم تمرکز. استرس در درازمدت می تواند منجر به تنزل سیستم ایمنی بدن شود .

به خاط اینکه استرس و اضطرای در کورکان درون طیف , امری عادی و متداول است , لازم است که تکنیک های مدیریت استرس اجرا شوند. زندگی در یک حالت با استرس برای کیفیت کلی زندگی کودک , بهداشتی نیست. کودکان مبتلا به D S A , دارای حداقل انعطاف پذیری اتوماتیک می باشند , که مانع از خارج شدن آمها از حالت دارای محرک شدید برای تمدد اعصاب به راحتی می شود.

لمس , یک درمان طبیعی برای استرس , بویژه برای کودکان است. در این مورد پژوهی , زن شیاتسو با نتایج مثبتی اجرا شده است که نشان می دهد این بعد ممکن است برای درمان علائم استرس در کوتاه – یا بلند – مدت مفید باشد. لمس ممکن است قابلیت تحریک سیستم عصبی مرکزی را برای کاهش دادن سطوح استرس و اضطراب داشته باشد. این مسئله در داده های بدست آمده از اندازه گیری سطوح استرس در قبل و بعد از جلسه ی 20 دقیقه ای زن شیاتسو مشهود بوده است. سطح استرس متقاضی به طور منسجم افت داشته است و این مسئله از این فرضیه حمایت می کند که چرخه ی گر گرفتن ممکن است فعالانه متوقف شود , اگر درمان در طی مرحله ی غرولند کردن هم اعمال شود. تلاش های آتی در جهت بررسی تاثیر زن شیاتسو در این رابطه , تضمین می شوند.

ماساژ

بعد از مقایسه ی نتایج خط پایه ی:

0. 4   L Q    S D E P قبل از 6 هفته  درمان با زن شیاتسو و پس از آن , نتایج مثبتی هم دیده شدند. نتایج در دامنه ی کارکرد اجتماعی با افزایش 9 – امتیازی در L o Q R H , عمیق تر بوده است که نشان دهنده ی مزیت زن شیاتسو برای نقیصه های اجتماعی است. این مسئله ارتباط خمبی با نظریه ی تثبیت شده توسط مطالعه ای دارد که در آن مطالعه از آموزش حسی کیگانگ استفاده شده است و نشان می دهد که در توانایی اجتماعی کودکان مبتلا به  D S A , بهبودی حاصل شده است. این امکان هم وجود دارد که با کاهش سطح استرس , مقاومت حسی کودک , افزایش یابد که به موجب آن گسترش فرصتهای اجتماعی امکان پذیر می باشد. با درمان نقیصه ی حسی , امکان دارد شدت اوتیسم , کاهش یابد. بعلاوه , مقاومت نسبت به لمس افزایش می یاید و فرصت های برقراری ارتباط برای والدین بیشتر می شود. به خاطر اینکه لمس والدین , موثرترین ابزار برای کمک به خودتنظیمی کودک است , فرصت های آموزشی برای والدین برای یادگرفتن تکنیک های اصلی و پایه ی زن شیاتسو در انجام درمان دراز- مدت , مفید می باشد. همچنین , مجموع امتیاز کودک پس از درمان , در0 . 4   L Q    S D E P قابل توجه است که در موقعیت ریسکی  تا سطح برش می رسد.چنین تغییری در وضعیت ع تاثیرات شگرفی بر خانواده های کودک اوتیستیک دارد. در حالی که در طی انجام این مورد پژوهی , تقاطعی در وضعیت ریسکی رخ نداده است , این احتمال که درمان مداوم می توانست چنین تقاطعی را تحریک کند , نباید دست کم گرفته شود. طراحی تحقیقیات آتی می توانستند تغییر در وضعیت ریسکی را به صورت پیامدی از بررسی تاثیرات زن شیاتسو و L o Q R H در کودکان مبتلا به اوتیسم در نظر بگیرند.

به خاطر اینکه , مطالعات تحقیقاتی چندانی وجود ندارند تا کاهش استرس در کودکان مبتلا به D S A را به زن شیاتسو ارتباط دهند , این دستاوردها تا حدی تنها می باشند. مهم است که تحقیقات بیشتری انجام شوند تا تعیین کنند که آیا زن شیاتسو یک درمان مکمل بنیادین برای این کودکان است یا خیر.ارتباط با درمان دایره ای ( نصف النهاری) هم در مقایسه با طب سوزنی مفید است و زن شیاتسو در بازیابی حالت تعادل در کودک مبتلا به D S A , نتایج مشابهی را در پی داشته است.

بحث و استدلال بیان شده در این مورد پژو هی ع بر مبنای یک کودک مبتلا به اوتیسم بوده است. لازم به ذکر است که کودکان مبتلا به اوتیسم , نیازهای متفاوتی دارند و همگی منحصر به فرد هستند. برای افزایش اعتبار تحقیق , نمونه ی بیشتری از جمعیت باید ارزیابی شوند تا مشخص شود که آیا همان نتایج به دست می آیند یا خیر. علاوه بر این , این مطالعه در 6 هفته انجام شد. انجام یک دوره ی طولانی تر ارزیابی در تعیین تاثیرات دراز- مدت زن شیاتسو در کاهش استرس و L o Q R H برای کودکان مبتلا به  D S A هم مفید می باشد.

جدول 1. امتیازات خط پایه و پس از درمان برای در0 . 4   L Q    S D E P قبل و بعد از 6 هفته زن شیاتسو ؛ امتیازات بالاتر نشاندهنده ی L o Q R H بهتر هستند.

پس از درمان

خط پایه

0 . 4   L Q    S D E P

69

55

54

75

64.1

63

50

45

70

57.6

کارکرد فیزیکی

کارکرد احساسی

کارکرد اجتماعی

کارکرد تحصیلی

مجموع امتیازات

ترجمه و ویرایش : بکتاش الهامیان

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *