ماساژ درمانی یا آب درمانی

آب درمانی یا (هیدروتراپی) چیست؟

استفاده از آب براى حفظ و تقویت تندرستى و درمان دردها و بیمارى ‏ها را آب درمانى مى ‏نامند. یا به عبارتی می توان گفت: آب درمانی يعنی درمان امراض به وسيله آب مصرف صحيح آب نه تنها تندرستی ما را حفظ می کند، بلکه درصورت از دست رفتن تندرستی يا بروز اختلال درآن از طريق پاکسازی مواد زايد از بدن، آن را باز می گرداند. علت اوليه تمام بيماری ها، باقی ماندن مواد مرضی در سيستم بدنی است. باکتری ها از اين مواد زايد تغذيه می کنند. هيچ گونه باکتری درخون خالص اکسيژن دار و در مکانی که اين مواد زايد يافت نمی شوند، نمی تواند رشدکند. بيماری های مزمن در اثر تجمع اين مواد مرضی در بعضی از مناطق بدن که بنا به دلايلی ضعيف تر از بقيه اعضاء در دفع مواد زايد است، مانند ريه، کبد يا کليه به وجود می آيند که اين مواد زايد سبب تضعيف و تخريب عضو گرفتار می شوند.

 روش اجرای آب درمانی چگونه است؟

روزه آب درمانی کامل که 40 روزه است البته بستگی به شما و نوع بیماری دارد که چند روز روزه ی آب بگیرید. نیازی به هیچ نوع داروی شیمیایی و یا اعمال جراحی نیست و بیمار در دوره درمانی بین 3 الی 10 روز ( در موارد خاص بین 10 الی 40 روز ) باید بر طبق دستورات خاص این طب از تمام خوردنیها خوداری نماید و فقط آب خالص بیاشامد. در این روش اختصاصی روزه آب بیماران کاملاً طبیعی درمان می شوند و این نوید به تمام جهانیان داده می شود که بیماری های لاعلاجی که از نظر پزشکی جدید و همچنین طب سنتی غیر قابل درمان تشخیص داده شده اند معالجه می شوند. هرروز 16 یا 18 ليوان (تقریباً 4 ليتر) آب نوشيده و به اين ترتيب از خوردن دارو و قرص، تزريق، تشخيص پزشكی، ويزيت دكتر و غيره اجتناب كنيد. توجه به اين نكته بسيار ضروريست كه در طول دوره درمان به غیر از آب نباید چیزی بخورید یا بنوشید جزء در مواردی که به آن اشاره خواهد شد. بعد از نوشيدن آب، نبايد هيچ چيز ديگری، اعم از انواع نوشيدنی و غذاهای جامد، مصرف شود. درصورت نياز، می توانيد برای اين منظور از آب جوشيده و تصفيه شده استفاده نمائيد. نوشيدن 4 ليتر آب در يک زمان، دشوار است،(9 ليوان صبح و 9 ليوان بعدازظهر) البته در كنارآن، مي ‌توانید تنها يك ليوان چاي نيز بنوشید؛ زيرا نوشيدن بيش از يك ليوان باعث دفع املاح بدن و آسيب‌پذيري ديواره‌ي قلب و رگها مي ‌شود. روی هم رفته از چهار ليتر بيشتر نبايد آب بنوشید؛ زيرا نوشيدن بيشتر از اين مقدار، ممكن است باعث رقيق شدن خون و مرگ شود.

معرّفی

ارائه كنندگان اين روش درماني بر اساس تجربيات خويش مدعي هستند كه از طریق این دستورالعمل ساده، بیماریهای زیر قابل درمان هستند:

چاقی، آرتروز، سینوزیت، طپش قلب، سرگیجه، فشار خون بالا، کم خونی، دردهای روماتیسمی، فلج عمومی بدن، سنگ کلیه، بیماریهای دستگاه ادراری تناسلی، اسیدیته بالای خون، سرفه، سرطان خون، آسم، برونشیت، سل ریوی، مننژیت، یبوست، انگل های گوارشی، دیابت(مرض قند)، بیماریهای چشم ازجمله خونریزی، التهاب، سرخی و درد چشم، اسهال خونی، بیماریهای معده و روده، سرطان رحم، ورم رکتوم(راست روده)، عادت ماهیانه نامنظم، سرطان سینه، التهاب حنجره و انواع سردردها.

تاریخچه ماساژ درمانی چیست ؟

تاریخچه این درمان به حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد . در متن كتاب امپراطور زرد (كتاب مرجع طب داخلی چین) برای درمان فلج و تب و لرز به ورزش، ماساژ پوست و عضلات و نیز تمرینات بر روی دست و پا توصیه شده است. بقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد ضرورت استفاده از مالش را به عنوان یك درمان بخصوص در درمان آسیبهای ورزشی و جنگی ، به پزشكان گوشزد كرد. اسناد قدیمی دال بر استفاده ژاپنیها و نیز سایر تمدنها نظیر مصر، روم و عرب از ماساژ درمانی موجود است.
ماساژ درمانی به شیوه نوین و علمی، توسط هنریك لینگ (۱۸۳۹-۱۷۷۶) بر پایه ماساژ و ورزش بنیان نهاده شد.
دو برادر پزشك امریكایی به نام جورج و چارلز تیلور پس از تحصیل در سوئد ، در سال ۱۸۵۰ این رشته را به امریكا معرفی نمودند .

 

سبکهای مختلف ماساژ درمانی کدامند؟

امروزه بالغ بر ۸۰نوع مختلف ماساژ و كار بر روی بدن وجود دارد .این تكنیك ها به پنج گروه تقسیم می شوند:

 

    • ماساژ سنتی اروپایی:شامل متدهایی بر اساس فیزیولوژی و آناتومی طب غرب ی. پنج تكنیك دست ورزی بافت های نرم بدن در آن مورد استفاده قرار می گیرند .

 

    • ماساژ معاصر غربی:این روش نیز بر پایه روشهای مدرن آناتومیك شامل تكنیكهای دست ورزی فراتر از چارچوب ماساژ سوئدی بنا شده است وشامل ماساژ عصبی، ماساژ ورزشی و میوتراپی می باشد.

 

    • ماساز در روشهای اصلاح حركت و ساختار: این تكنیكها بر ساختار و حركت بدن تأكید دارند .این روشها بدن را با كمك وزن و با دست ورزی بر روی بافتهای نرم و یا اصلاح الگوهای غلط حركتی ، سازماندهی و كامل می كنند. نمونه های آن عبارتند از: هلر ورك، رولفینگ، فلدن كرایس و تكنیك الكساندر.

 

    • ماساژ شرقی: تكنیكهای ماساژ شرقی بر اساس اصول طب سنتی چین بنا شده و انرژی حیاتی را كه معتقدند در كانال های غیر قابل رؤیت در بدن جریان دارد تجدید می كنند .این متد ها شامل طب فشاری و شیاتسو می باشند.

 

  • متدهای انرژی- پایه: این متدها كه در طب سنتی چین یافت نمی شوند، منجر به اثر بر روی حوزه انرژی كه درون و اطراف بدن را احاطه كرده ،می شوند .این كار هم با فشار و دست ورزی بر روی جسم وهم از طریق عبور دست از میان یا درون حوزه انرژی بدن صورت می گیرد. نمونه های روش های انرژی عبارتند از: درمان قطبی، لمس شفابخش و ریكی.
    بسیاری از ماساژدرمانگر ها تركیبی از روش های فو ق را بر اساس وضعیت بیمار اعمال می كنند.

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *